QUESTIONS & ANSWERS

VAD KOSTAR FRAKTEN?
Vi vill göra det enkelt: Alla våra Lip Balms är alltid fraktfria och därefter kostar frakten 39 SEK. Om du enbart har Lip balms i din varukorg anger du "Lipcare" som rabattkod för att få gratis frakt, observera att detta endast fungerar då ditt köp enbart består av lip balms.

ÄR ERA PRODUKTER HANDGJORDA?
Alla våra produkter är handgjorda med stor omsorg och kärlek, vilket vi är väldigt stolta över.

HUR FÖRVARAR MAN ERA PRODUKTER FÖR ATT DE SKA HÅLLA LÄNGST?
Vår hudvård är en färskvara, vilket vi anser att hudvård ska vara. Våra produkter är ekologiska och naturliga, vilket gör att vi har skippat allt som har med kemikalier och konserveringsmedel helt att göra. Detta gör att vi har kortare hållbarhetstid på vår hudvård jämfört med komersiell hudvård, men tar man hand om sin hudvård på rätt sätt så håller de sig ändå fin och fräsch länge. Så, samtliga produkter rekommenderar vi att förvara svalt och mörkt. Kanske i ett badrumsskåp? Andra gillar att till och med att ha sin hudvård i kylen, vilket förlänger livstiden desto mer. Men svalt och mörkt fungerar finfint. Dessutom är det viktigt att aldrig låta vatten komma in i produkterna, eller bakterier vilket bland annat finns i vatten. Så i den mån det går, ta gärna en sked/spatel för att ta ut den mängd du vill ha eller tvätta dina händer rena och torka dem väl innan du stoppar ner dina fingrar i burken..

VARFÖR SKA MAN ANVÄNDA EKOLOGISK HUDVÅRD, GÅR INTE "VANLIGA" ALTERNATIV LIKA BRA?
Att använda "vanliga" alternativ av hudvård för att det i många fall är billigare är tyvärr något som ofta slår tillbaka på att man förgiftar sin kropp med kemikalier och gifter som inte hör hemma i den, vilket i längden försämrar din yttre (och inre) hälsa. Vilket antagligen är den motsatta anledningen till varför du köpte den från början. Onaturliga alternativ förgiftar inte bara våra kroppar utan tyvärr även vår miljö och natur. Genom att istället välja ekologiska och naturliga alternativ värnar du om både din kropp och miljö -för vad är egentligen viktigare än det?! Våra produkter är naturligt skonsamma mot din kropp och biologiskt nedbrytbara av naturen.

En annan anledning till varför det är bättre att välja ekologiska alternativ trots att samma typ av råvara säljs billigare o-ekologisk är på grund av att man vid framställningen skiljer sig åt i processen av ekologiskt och o-ekologiskt. Till exempel är att man är oerhört noga med att ta hänsyn till att inte överstiga det gradantal som råvarans naturliga egenskaper dunstar eller försvinner vid, vilket man inte gör vid o-ekologiska framställningar av exakt samma typ av råvara. Detta gör att de ekologiska råvarorna behåller sina fina egenskaper för att man tar hänsyn till hur de bäst bevaras, medan de o-ekologiska förlorar många i framställningsprocessen. Vi väljer alltid kallpressade oljor som har sina egenskaper bevarade.

VAD ÄR FÖRETAGETS VISION?
Den största delen i vår vision är att kunna erbjuda alla en ekologisk livsstil som inte kostar skjortan! Naturlig ekologisk hudvård -utan krångel och konstigheter!

ÄR ERA PRODUKTER TESTADE PÅ DJUR?
Absolut inte, och så kommer det förbli!

KAN MAN BLI ÅTERFÖRSÄLJARE AV ERA PRODUKTER?
Har man precis som vi fallit pladask för våra underbara produkter och vill ta in dem som del i sitt sortiment är man varmt välkommen att kontakta oss!