våra ingdredienser

Hos oss på MANIC ORGANIC eftersträvar vi en komplett ekologisk och naturlig resa, från råvara till slutprodukt. Därför är den starkaste byggstenen i vårt koncept till en fin och kvalitativ ekologisk hudvård att alltid välja de bästa råvarorna vi kan hitta. EKO-certifiering är viktig och Fairtrade är uppskattat. Vi tror nämligen på helheten av en ekologisk hudvård, dels ska råvarorna vara odlade och framtagna under rätta förhållanden, tillverkningsprocessen genomtänkt och slutprodukten en härlig ekologisk hudvård som inte tillför din kropp några som helst konstigheter. Bara ren näring från naturen! 

Vi använder INGA konstgjorda doft- eller färgämnen utan är istället väldigt kreativa med färg vi hittar i naturen och eteriska oljor.  Eteriska oljor är naturlig doftarom som utvinns ur löv, blommor, kvistar, frö och rötter hos så kallas "Aromatiska växter" som man pressar i stora volymer för att få fram några droppar. Förutom att ge en naturlig doft så är dessa oljor även fullpackade med läkande energi, varje eterisk olja är unik och har olika typer av terapeutiska egenskaper. Exempel på terapeutiska egenskaper är antiseptiska, bakteriedödande, virusdödande, svampdödande, anitinflammatoriska, kramplösande, underlätta matsmältningen, verka lugnande, uppiggande eller stimulerande. Så förutom att tillsätta en viss eterisk olja i doftsyfte har vi alltid en tanke med oss i bakhuvudet för att vi önskar en viss läkande egenskap.

När det kommer till vad för typer av smörer och oljor vi väljer är det ekologiska kallpressade, då framställningen av dessa bevarar smöret och oljans fina egenskaper betydligt mycket bättre om de är just kallpressade.

Vi står själva för tillverkningen av hudvården och den görs för hand, med omsorg och kärlek. Även här försöker vi att hela tiden tänka medvetet på att inte slösa energi eller vatten. Ytterst lite restprodukter genereras av produktionen och vid frakt paketerar vi dem så smått och smidigt som möjligt i kartonger som vi har hämtat från stans fina hälsokostbutiker och därmed återbrukar istället för att kasta dem!

Vi hoppas att ni ska gilla vår naturliga hudvård, yogaprodukter, miljövänliga doftljus och varma tanke bakom!