top of page

Ekovänliga doftljus

I vårt vackra Skandinavien har vi i århundraden slipat på en förkärlek till levande ljus för att lysa upp den långa vinter som tar över en stor del av året. Med dess klara låga, omfamnande värme och gemytliga stämningshöjande effekt förgyller ett simpelt ljus vår omgivning på ett nästan magiskt sätt.

För vad är mörkret utan ljus?

Kärnan i vårt koncept är att förbättra världen och vi är oerhört stolta över att få erbjuda lyxiga doftljus skapade av ekologiska sojabönor och raps i fantastiska doftkombinationer som inte skadar varken hälsa, djur eller natur. Till skillnad mot den absoluta majoriteten av de ljus som idag finns på marknaden innehåller våra ljus inte ett ynka spår av cancerogena eller ohälsosamma ämnen som annars sprids vid tändning. Vi skapar våra ljus för hand i vårt ljuskokeri i hjärtat av Östergötland.


Våra ljus består av soja- och rapsvax, ett vax som har skapats av ekologiskt framodlade sojabönor (EJ skövlade plantor eller GMO) från hållbara och traditionella plantage samt europeisk raps. Det är 100% vegetabiliskt, naturligt och biologiskt nedbrytbart -vilket gör det enormt miljövänligt. Det är dessutom fritt från palmolja (skövling av dyrbar regnskog), paraffin (fossilt bränsle), bivaxprodukter, bekämpningsmedel, giftiga ämnen och gmo.

Det är Kosher-certifierat och INTE testat på djur.

(Vårt vax har certifiering på samtliga ovanstående punkter.)

Vekarna skapas av bomull (ekologisk framodlad) och papper, fria från bly. Dofterna kommer från eteriska oljor och doftoljor (högsta kvalitet) där vi försöker ha så hög andel eteriska oljor som möjligt. Våra eteriska oljor utvinns av växtriket (blommor, örter och blad).


 

DSC_0614.jpg

Vi vill dessutom tillsammans göra skillnad! Därför har vi valt att för varje sålt ljus plantera ett träd i Afrika för att tillsammans med er kunder göra en direkt insats mot global uppvärmning, fattigdom och förlust av biologisk mångfald. Detta sker i samarbete med Vi-Skogen.


Våra ljus kan få härliga förändringar i vaxet, "frost", ojämnheter eller små gropar - detta är naturligt för sojavax som är utan tillsatser. Det påverkar varken funktion, doft eller brinntid utan är med andra ord bara ett litet tecken på att ljuset är naturligt

-med andra ord en del av dess charm.

bottom of page